Φτιαχτό

Φτιαχτό, κριτική, συμμόρφωση, πρέπει, γιατί… σε μια κατασκευασμένη κοινωνία με ένα εικονικό εαυτό που πιστεύει τύφλα και ακολουθεί κανόνες για να είναι αποδεκτό, για να ταιριάξει, σε ένα σύστημα που το ίδιο νοσεί και κάνει και όλους όσους το ασπάζονται να παθαίνουν το ίδιο. Την ίδια στιγμή απομακρύνοντας μας από αυτό που πραγματικά είμαστε.

Επιπρόσθετα κατασκευάστηκε μια βιομηχανία που μας “βοηθά” να συμμορφωνόμαστε περισσότερο και να αντέχουμε τις συνθήκες που επιβάλλονται. Μας θέλουν να πιστεύουμε ότι κάποιο λάθος έχουμε και ότι θα μας σώσουν. Είναι ένα σύστημα, που όπως και να το δεις, έχει αποτύχει. Αυτό-βελτίωση, επιτυχία, αφθονία, πλούτος, θετικότητα …. και όλο μας απομακρύνει από αυτό που είμαστε.

Και η παράδοση συνεχίζεται και τα ίδια διδάσκουμε στα παιδιά μας για να τα συμμορφώσουμε με κάτι που είναι αντίθετο από τη ζωή, τη φύση, την αγάπη, την συνέργεια. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε για να ζούμε. Το σχολείο, ένα ίδρυμα, που μοιάζει με φυλακή, όπου τα παιδιά υποχρεώνονται να πάνε, για να ετοιμαστούν για την αγορά εργασίας και να αποκτήσουν μια δουλεία, για να στηρίζουν το σύστημα και για να βιοπορίζονται.

Κατάφερε να μας αποσυνδέσει από την ενυπάρχων φύση μας, την ανέμελη, απλή και αληθινή εκδήλωση της ζωής, της αγάπης, του φωτός, Αυτό.

Ανδρέας Αιαρ