Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Άνθρωπος είναι ο διαλογισμός πέρα από όλα αυτά που μάθαμε και πέρα από την ιδέα που έχουμε για το ποιοι πρέπει να είμαστε μέσα σε μια κοινωνία όπου οι αξίες αλλάζουν καθημερινά. Άνθρωπος είναι φύση, συνεργασία, αποδοχή, ενσυναίσθηση, αγάπη. Είναι όλα αυτά που μας έμαθαν να φοβόμαστε να εκφράζουμε μήπως και δεν γίνουμε αποδεχτοί.

Ο διαλογισμός δεν είναι κάτι που κάνουμε. Είναι κάτι που είμαστε. Δεν αγαπάμε, είμαστε αγάπη. Είναι κάτι που βάζει το νου στην υπηρεσία μας και όχι εμάς στην υπηρεσία του νου.

Ο διαλογισμός είναι η απόλυτη παράδοση (surrender) του προσωπικού μας εαυτού. Μια προσωπικότητα δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχει η σκέψη. Ο διαλογισμός υπερβαίνει τη σκέψη για να αποκαλυφτεί η ουσία της πραγματικής μας φύσης. Η προσωπική αίσθηση του εαυτού πεθαίνει μόλις σταματήσει να δημιουργεί σκέψεις. Αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε είναι κι’ αυτό μια σκέψη. Είναι η αλήθεια. Χωρίς μνήμη ή φαντασία, χωρίς κάποια κριτική – τι είμαστε; Τίποτα. Δεν υπάρχουμε. Όπως όταν βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο. Υπάρχουμε σαν προσωπικότητα σαν ξεχωριστό άτομο μόνο στα πλαίσια της σκέψης. Πέρα από τη σκέψη είμαστε αυτό που ποθεί η καρδιά μας. Μόλις συνειδητοποιήσουμε τη ψευδαίσθηση αυτή, μπορούμε να ξαναγεννηθούμε μέσα από τη καρδιά μας. Μόλις αφυπνιστούμε, ο νους αμέσως υπακούει. Έχουμε απελευθερωθεί από το νου και δεν υποκινούμαστε πλέον από αυτόν. Εκείνο που αλλάζει είναι η συνειδητοποίηση της αληθινής και αιώνιας μας φύσης.

Δημοσιεύθηκε στη Article