Η οθόνη της αιωνιότητας

“Όλα καλά και όλα εξελίσσονται όπως θα έπρεπε. Δεν υπάρχουν λάθη. Δεν έχει γίνει κανένα, ούτε θα γίνει ποτέ. Είναι όλα αντιλήψεις. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Για παράδειγμα, όταν με κοιτάς τι βλέπεις; Αν ρωτήσω τον καθένα από εσάς, παίρνω επτά, οκτώ, εννέα διαφορετικές απαντήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι βλέπετε τον εαυτό σας. Είμαι απλώς ένας καθρέφτης, η αντανάκλαση σου. Όλα αυτά λοιπόν προβάλλονται πάνω μου.
Όλες οι εμπειρίες ζωής είναι εικόνες στην οθόνη της αιωνιότητας. Η οθόνη είναι αληθινή. Οι εικόνες αλλάζουν. Η οθόνη είναι η συνειδητότητα. Όταν ταυτιζόμαστε με τη συνειδητότητα γινόμαστε συνειδητότητα. Όταν ταυτιζόμαστε με την εικόνα, μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα, να ανησυχούμε, να στενοχωριόμαστε, να φοβόμαστε και να έχουμε κάθε λογής εμπειρίες.
Μόλις αρχίσουμε να ταυτιζόμαστε με την πραγματικότητα, με τη συνειδητότητα, ο φόβος μας εγκαταλείπει, κάθε αμφιβολία μας εγκαταλείπει, κάθε ψευδής σκέψη μας εγκαταλείπει και γινόμαστε ελεύθεροι. Η επιλογή είναι: με τι θα ταυτιστείς, με την εικόνα ή με την οθόνη;”
– Ρόμπερτ Άνταμς

Δημοσιεύθηκε στη Quote