Πεποιθήσεις, τα φίλτρα μας

Όλοι έχουμε προβλήματα ή προκλήσεις στη ζωή μας. Αυτά που εμείς ονομάζουμε προβλήματα, για κάποιους άλλους μπορεί να μη σημαίνουν τίποτε. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε ένας από μας αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα από τις πεποιθήσεις του. Φιλτράρονται δηλαδή τα πάντα με τρόπο όπου επιβεβαιώνονται αυτά που μάθαμε να πιστεύουμε για τη ζωή.

Οι άνθρωποι σκέφτονται, λειτουργούν και συμπεριφέρονται ανάλογα με το τι πιστεύουν για το εαυτό τους, τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από διαστρεβλώσεις, γενικεύσεις και αφαιρετικές πρακτικές των πληροφοριών που επεξεργάζεται ο νους.

Όλος ο κόσμος, το σύμπαν ολόκληρο βρίσκεται μέσα μας, και δεν εννοούμε μέσα στο φυσικό μας σώμα αλλά μέσα στη συνειδητότητα μας. Ή αλλιώς εμείς μέσα από την συνειδητότητα προβάλουμε υποκειμενικά τον κόσμο μας. Αν αναρωτηθούμε για λίγο μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ίσως να μην υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. Η επιστήμη έχει δείξει ότι η συμπεριφορά των φυσικών φαινομένων αλλάζει ή προσαρμόζεται ανάλογα, όταν και εάν παρατηρείται από ενσυνείδητο ον, δηλαδή, από άνθρωπο.

Η αποδόμηση και αλλαγή των πεποιθήσεων που δεν μας εξυπηρετούν, θα μας οδηγήσει να δημιουργήσουμε καινούργιους πιο θετικούς κόσμους όπου θα κυριαρχούν σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν την αληθινή μας φύση, τη φύση του Ανθρώπου.