Γνώση

Σήμερα η πληροφορία δίνει και παίρνει κάθε στιγμή με το διαδίκτυο να είναι η κύρια πηγή της. Είναι πια εύκολο να πάρουμε πληροφορίες για σχεδόν τα πάντα. Η πληροφορία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Στην εποχή μας υπάρχουν και τα φαινόμενα παραπληροφόρησης αλλά και αποδέκτες της πληροφορίας που δεν έχουν ίχνος κριτικής σκέψης για να διακρίνουν την εγκυρότητα της και τότε η πληροφορία μπορεί να γίνει ως και επικίνδυνη. Γι’ αυτό είναι άκρως σημαντικό η πληροφορία να μετατραπεί σε γνώση και τότε μπορεί να έχει εφαρμογή.

Είναι όμως περίεργο ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να φιλτράρονται οι πληροφορίες, αλλά και ταυτόχρονα τείνει να εξαλειφθεί ακόμα και η ιδέα της κριτικής σκέψης η οποία αποφεύγεται να διδάσκεται στα σχολειά. Σήμερα η γνώση είναι κατασκευασμένη να βολεύει ένα σύστημα που θέλει τον κόσμο να έχει μειωμένη αντίληψη. Θέλει να ζούμε ή καλύτερα να υπάρχουμε μηχανικά. Να περιφέρονται οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα γύρω από την ύλη με απώτερο σκοπό η ανάγκη αυτή να εξυπηρετεί, σίγουρα όχι εμάς.

Αυτό που ονομάζουμε Θεός ή Εαυτός οφείλεται στο γεγονός της ύπαρξης, της ζωής, την αίσθηση ότι “είμαι”. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή, η βάση όλης της γνώσης μας, αλλά μας έμαθαν να ταυτιζόμαστε με το σώμα. Ας μετατοπίσουμε την ταύτιση σε αυτό που πραγματικά είμαστε. Ας κοιτάξουμε μέσα μας γιατί εκεί κρύβεται η αλήθεια και όταν συνειδητοποιήσουμε το γεγονός αυτό τότε ακόμα και η ιδέα της ταύτισης δεν προκύπτει.