Δύναμη & Ελευθερία

Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε ποτέ τη δύναμή μας, έχουμε όλη τη δύναμή μας όλη την ώρα. Είμαστε επίσης απολύτως ελεύθεροι όλη την ώρα. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι με αυτή την ίδια δύναμη και ελευθερία δημιουργούμε τα προβλήματα μας και τότε παρερμηνεύουμε τον πόνο ως απόδειξη ότι είμαστε παγιδευμένοι, ότι χάσαμε την ελευθερία μας, χάσαμε τη δύναμή μας. Η αλήθεια είναι ότι υποφέρουμε στο βαθμό που χρησιμοποιούμε ελεύθερα τη δική μας δύναμη για να πιέσουμε τον εαυτό μας. Όταν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε από την αληθινή μας υπόσταση τότε μπορούμε να δούμε με ακρίβεια τις σκέψεις που δημιουργούν την αίσθηση του ψυχολογικού πόνου. Επιπρόσθετα πιέζουμε και το σώμα μας σε σημείο που με τη πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται σωματικά συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, παρερμηνεύουμε ότι η πίεση και ο πόνος προκαλείται από κάποια εξωτερική δύναμη. Είναι  τότε που δεν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να απελευθερωθούμε από ότι βασανίζει το μυαλό μας. Αυτό που συμβαίνει στη πραγματικότητα, είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε μέσα μας αυτό που συμβαίνει έξω από μας. Οπότε όταν πιέζουμε και νιώθουμε τον πόνο νομίζουμε ότι χάσαμε την ελευθερία και τη δύναμή μας και ότι αυτό προέρχεται από μια εξωτερική δύναμη.

Όλα προέρχονται από τον προγραμματισμό που πήραμε στην παιδική μας ηλικία. Μάθαμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε ήταν να πιέσουμε τον εαυτό μας κυριολεκτικά, να συμμορφωθούμε και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που λάβαμε από γονείς, δασκάλους και άλλους που θεωρούσαμε ως εξουσία. Μια σειρά από ιδέες που μας αποξένωσαν και μας αποσύνδεσαν από τον αυθεντικό μας εαυτό για να κατασκευάσουμε ένα εικονικό, που να συμβαδίζει με τους κανόνες της κοινωνίας.

Μέσα από τις συναντήσεις ΑΥΤΟΕΠΙΓΝΩΣΗΣ θα μάθουμε να παρατηρούμε και να διαχωρίζουμε αυτό που πραγματικά είμαστε από τη ψευδαίσθηση του κατασκευασμένου και εικονικού «εαυτού». Θα επανασυνδεθούμε για να λειτουργούμε από την αληθινή μας υπόσταση και τότε θα μπορέσουμε να κοιτάζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Θα μας οδηγήσει στην ουσια της ζωής, την απλότητα, την ελευθερία, την αγάπη, την αλήθεια.