Ο Ανδρέας Αιαρ (Ayre) είναι ακαδημαϊκός στο επάγγελμα και έχει τεράστιο ενδιαφέρον σε θέματα που σχετίζονται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, του νου, της συνειδητότητας, επίγνωση, διαλογισμό, ύπνωση, Νεύρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και non-duality, τα οποία ερευνά και εφαρμόζει για περισσότερα από 30 χρόνια.

Έχει μεταπτυχιακό στην επιστήμη των υπολογιστών το 1997, και είναι NLP practitioner εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος απευθείας από τον Richard Bandler το 2000, συνδημιουργό του NLP. Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκε από τους Paul McKenna και Michael Breen στο NLP και ύπνωση το 2000.

Διδάσκει σε πανεπιστημιακό επίπεδο για πάνω από 25 χρόνια, είναι σύμβουλος φοιτητών για 15 χρόνια, διοργανωτής και εισηγητής σεμιναρίων και εργαστηρίων για 12 χρόνια, Σπούδασε Υπνοθεραπεία στο HCB Μεγάλης Βρετανίας το 1991. Είναι ασκούμενος της γιόγκα και του διαλογισμού και διδάχθηκε απευθείας από τον Sadhguru Jaggi Vasudev το 2001.

Πρόσφατα (2023) έχει εκπαιδευτεί απευθείας από τον Dr Gabor Mate στη “Ενδοσκόπηση μέσω Συμπόνοιας: Για την επούλωση του τραύματος & του στρες”. Απολαμβάνει το διάβασμα, τη συγγραφή και συζητήσεις για ιδέες που σχετίζονται με την επίγνωση, και τη συνειδητότητα μεταξύ άλλων θεμάτων.

Γράφει καθημερινά για την ιστοσελίδα του και για κοινωνικά δίκτυα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Μεταμόρφωση”, όπου μέσα από περισσότερα από εκατό κείμενα τοποθετημένα σε τέσσερεις ενότητες, προσφέρει έμπνευση για αυτο-αποκάλυψη της αληθινής μας φύσης. Οι ενότητες πραγματεύονται τη Ζωή, την Αγάπη, το Φως και την Αλήθεια.