Μεταμόρφωση

Παρόλο που μπορεί να συμβάλλουν, στην ανθρώπινη μεταμόρφωση, οι ζωές μας δεν αφορούν απλώς την αλλαγή της συμπεριφοράς μας, ή την αύξηση των γνώσεων μας.
Η μεταμόρφωση συμβαίνει εσωτερικά και μας ευθυγραμμίζει με τις μέγιστες δυνατότητές μας. Είναι το θεμέλιο όλων των σημαντικών αποφάσεων της ζωής μας. Έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε, σχετιζόμαστε και κατανοούμε τη θέση μας στον κόσμο.
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για εσωτερική αλλαγή. Μπορεί να συμβεί αμέσως ή κατά τη διάρκεια μιας ζωής μέσα από πρακτικές αυτό-ανάπτυξης, ή πιο συχνά και με τις δύο περιπτώσεις. Είναι ταυτόχρονα κάτι μεθοδικό και θαυματουργό
Ένας σημαντικός αριθμός μεταμορφωτικών εμπειριών που βοηθούν, συμπεριλαμβάνεται στη διαδρομή. Συνεπάγεται την προσοχή και τη σκόπιμη βελτίωση της σωματικής υγείας, της πνευματικής ικανότητας, της συναισθηματικής σταθερότητας και της γνωστικής ευελιξίας.
Ο ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ συζητούσε συχνά για τη μεταμόρφωση, την ψυχολογία της αλλαγής και το να πλησιάσουμε όσο πιο πολύ γίνεται στην αληθινή μας φύση. Η ανθρώπινη μεταμόρφωση προσφέρει έναν σαφή τρόπο για να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να ζήσουμε τη ζωή μας με μεγαλύτερη διαύγεια, πάθος και σκοπό.
Είμαστε μέσα στη φύση μας καλωδιωμένοι για μεταμόρφωση. Η ικανότητά μας να μαθαίνουμε και να προσαρμοζόμαστε σχεδόν σε κάθε περίσταση μπορεί να είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είδους μας. Για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε όπου κι αν βρισκόμαστε, ο εγκέφαλός μας αναζητά μοτίβα, προβλέπει κινδύνους και λύνει προβλήματα. Μας επιτρέπει να αντέχουμε τις σκληρές συνθήκες, να αναπτύξουμε τεχνολογία που είναι πραγματικά εκπληκτική και να αναλογιστούμε τον σκοπό της ύπαρξής μας. Όμως, συχνά αποφεύγουμε να συζητάμε για το άγχος που έρχεται με την αλλαγή. Όταν εγκαταλείπουμε την προσκόλλησή μας στις πεποιθήσεις μας και την συνηθισμένη ζωή μας, είναι σαν να βιώνουμε απώλεια. Κάθε αλλαγή, κάθε συστατικό της προόδου, λαμβάνει χώρα έξω από τις ζώνη της άνεσης μας. Συχνά πρέπει να αποχαιρετήσουμε αυτό που έχουμε για να αποκτήσουμε κάτι καινούργιο. Η ψυχολογική μας ταλαιπωρία προκαλείται συχνά από αυτή τη σύνδεση με το παρελθόν ή με αυτό που έχουμε σαν προσδοκία.
Είμαστε κοινωνικά οντά, επομένως η αλληλεπίδραση με τους άλλους είναι ο πιο καλή οδός για την μεταμόρφωση. Εμπνεόμαστε από τους άλλους γύρω μας γιατί μας υπενθυμίζουν τις δυνατότητές μας. Πολλά στοιχεία μάθησης και ανάπτυξης συνεπάγονται την αντιγραφή των ενεργειών που αρχικά παρατηρούμε σε άλλους.
Ας αποφασίσουμε και ας καλωσορίσουμε την αλλαγή στη ζωή μας και ας συνδεθούμε με την αληθινή μας φύση αφήνοντας ότι μας κρατούσε πίσω, μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Δημοσιεύθηκε στη Article