Είμαι η πηγή

Η ζωή μας δεν εξαρτάται από τις περιστάσεις μας, αλλά από τον τρόπο που ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές. Μπορεί να σχετίζεται με το γνωστό, “το σύμπαν συνωμοτεί να πετύχουμε τους στόχους μας”, με μια σημαντική όμως διαφορά. Αν πιστέψουμε ότι είμαστε η πηγή, τότε όλη η δύναμη της δημιουργίας βρίσκεται στα χέρια μας. Είμαστε η πηγή. Όταν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πιστέψουμε ότι αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας, καλά ή κακά, είναι κατά κάποιο αμυδρό τρόπο συνδεδεμένα με μας, σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, από τη στιγμή που εμείς δημιουργήσαμε την τρέχουσα κατάσταση. Αντί να παλεύουμε ενάντια σ’ αυτό που μας συμβαίνει, ας ρωτήσουμε, πως και το δημιουργήσαμε;φ Ποιες συνήθειες, ποια συμπεριφορά, ποιο μοτίβο το δημιούργησε; Η αντίληψη αυτή θα μας οδηγήσει να βρούμε τους λόγους και τις πεποιθήσεις που μας έφεραν στη κατάσταση που βρισκόμαστε.

Όταν ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ανακάλυψης των αιτιών, μπορεί να βρούμε ότι ίσως δεν αγαπάμε τον εαυτό μας αρκετά ή πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αρκετοί ή αξίζουμε τα αυτονόητα της ζωής, ή δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις ικανότητες μας ή ακόμα ότι αρνούμαστε να είμαστε χαρούμενοι. Ουσιαστικά, θυσιάζουμε τον εαυτό μας με τρόπο όπου το σύμπαν θα φέρει ανθρώπους και περιστάσεις στη ζωή μας που θα το επιβεβαιώσουν.

Με την αποκάλυψη των πεποιθήσεων μας μπορούμε να αρχίσουμε να τις αλλάζουμε από τη ρίζα τους, πιστεύοντας τώρα όλα τα θετικά πράγματα για τον εαυτό μας και τον κόσμο, μεταμορφώνοντας την ζωή μας. Θα σταματήσουμε να ακολουθούμε όλα τα περιοριστικά πιστεύω που είχαμε και θα αρχίσουμε να πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες μας, στη δημιουργικότητα μας, στην εγγενή δύναμη μας. Γιατί αυτό που πηγάζει από μέσα μας είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό που είναι έξω από μας.

Πολλές φορές οι πιέσεις της ζωής, μας βοηθούν να αφυπνιστούμε, να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη. Κι αν καμιά φορά υποφέρουμε, τότε είναι ευλογία γιατί μέσα από τον πόνο μας βρίσκεται ένας σπόρος για μια ζωή που η ρυθμοί της συντονίζονται με τη χαρά, την αφθονία, την σύνδεση, την αγάπη. Τότε είναι που “το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας”.

Δημοσιεύθηκε στη Article