Το Φως της ενσυνειδητότητας

Το σκοτάδι το διώχνουμε προσθέτοντας φως. Το σκοτάδι της ψυχής μας φεύγει με τον ίδιο τρόπο. Μονό που το σκοτάδι και το φως εδώ, είναι μεταφορικές έννοιες. Όταν λέμε σκοτάδι ή σκιά αναφερόμαστε σε όλα εκείνα που μας καθορίζουν σαν χαρακτήρα, σαν συμπεριφορά μέσα από τις αντιδράσεις και ανταποκρίσεις μας με τον εαυτό μας και τον κόσμο. Είναι αυτά που δεν έχουμε τον έλεγχο, αυτά που πυροδοτούνται όταν προκληθούν τα φυλαγμένα συναισθήματα μας. Συναισθήματα τα οποία δεν έκαναν τον κύκλο τους και δεν εκφράστηκαν τότε που έπρεπε. Είναι ο κρυμμένος πόνος που εκδηλώνεται σαν θύμος, σαν επικριτικότητα, σαν κλείσιμο στον εαυτό μας, και σαν φυγή. Και λειτουργούν κρυμμένα στο ‘σκοτάδι’ στο ασυνείδητο μέρος του νου μας.

Εκείνο που το συνειδητό μέρος δεν βλέπει γιατί είναι ‘σκοτεινά’. Γι’ αυτό όταν λέμε να ρίξουμε φως πάνω τους, εννοούμε να τα φέρουμε από το ασυνείδητο στο συνειδητό. Το φως είναι η επίγνωση, η συνειδητοποίηση εκείνου του κρυμμένου συναισθηματικού φορτίου που όταν πυροδοτηθεί μέσα από λογία ή συμπεριφορές άλλων, ξυπνά τον πόνο.

Η μύηση στο φως είναι μια σειρά ενεργειών που μπορούμε να κάνουμε ούτως ώστε, ενσυνείδητα, με την αντίληψη του ενήλικα, να μπορέσουμε να αποδομήσουμε τον τρόπο που βιώσαμε το γεγονός που δημιούργησε τον πόνο που φυλάξαμε. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό, είναι η εφαρμογή της ανάδρομης στα παιδικά χρονιά μέσα από την υπνοθεραπεία. Αυτό χρειάζεται να γίνει μέσα από ένα έμπειρο κλινικό υπνοθεραπευτή που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη τεχνική. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Μέσα από μια σειρά συνεδρίων θα νιώσουμε άμεσα αποτελέσματα, ενώ αποδομούνται οι υποσυνείδητες συνδέσεις και πεποιθήσεις και αρχίζουμε σιγά σιγά να νιώθουμε πιο ανάλαφροι, σαν να έφυγε ένα βάρος που κουβαλούσαμε επάνω μας για πολλά χρονιά.

Θα αλλάξει επίσης τη συμπεριφορά των ανθρώπων στο άμεσο περιβάλλον μας χωρίς να το καταλάβουμε. Η ζωή ολόκληρη θα αλλάξει και θα ζούμε πλέον χωρίς δισταγμούς και τις αμφιβολίες του παρελθόντος. Μόνο ένα πράγμα χρειάζεται, να το αποφασίσουμε, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να οραματιστούμε ένα αισιόδοξο μέλλον, ζώντας πάντα στο παρόν.

Δημοσιεύθηκε στη Article